katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis všech zodpovězených otázek


Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 10.12.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Prosím, mohl by mi někdo napsat i-adresu nebo odkaz na světce Filipa Neriho? Je mým patronem a rád bych se dozvěděl o jeho životě a práci mnohem víc, než jen z filmu a jednoho článku Ze života světců. Díky!


Datum zveřejnění: 6.12.2001
Rubrika: Partnerské vztahy a manželství
Otázka:
Jsem rozvedená a měla jsem svatbu v kostele. Chci se zeptat, jestli mohu přistoupit ke sv. zpovědi a dostanu rozhřešení nebo mě až do smrti Bůh neodpustí. Při každé mši cítím lítost, že nemůžu přistoupit ke sv. přijímání jako ostatní. Nyní žiji se svým přítelem. Děkuji za odpověď.


Datum zveřejnění: 5.12.2001
Rubrika: Církevní právo, Ostatní
Otázka:
Jsem duševně nemocný, prý, přepracování epilepsie atd. zjevují se mi v depresích různé obrazy....nedokážuji si je vysvětlit. Rád bych studoval internátně teologii. Tíží mě v současné době deprese apod. pracoval jsem jako programátor. odpovíte mi???


Datum zveřejnění: 5.12.2001
Rubrika: Biblistika, Duchovní život
Otázka:
Ráda bych se zeptala na viru v Pannu Marii. Mam v hlave zmatek, katolici i evangelici tvrdi kazdy neco jineho. Podle logiky mi prijde spravny nazor evangeliku, ze vira v pannu Marii je blud, na druhou strabu tu jsou ruzna zjeveni a zazraky, padre Pio... Odporuji Bibli, ze mam verit jen v Krista, kdyz se modlim k Panne Marii?
A co vira ve svate? Je spravne se k nim modlit? Nebo se mame modlit jen k Bohu? Evangelici mi rikaji: proc primluvci, vzdyt mame oslovit primo Pana. Tvrdi, ze se katolici modli k lidem, kteri zemreli stejne jako ostatni.
jak to je ve skutecnosti? prosim, poradte mi a pomozte vyresit toto dilema. citim se vnitrne rozpolcena...



Datum zveřejnění: 4.12.2001
Rubrika: Věrouka
Otázka:
Měla bych jeden dotaz. Co to znamená spravedlnost. v písmu se o ní neustále píše. každý člověk uplatňuje svoji vlastní spravedlnost, ale tam se mluví o něčem jiném. tak např. 1. Janova 2,29 Víte-li, že on je spravedlivý, pochopte, že také každý, kdo činí spravedlnost, je z něho zrozen. 1. Janova 3,7 Dítky, ať vás nikdo neklame: Spravedlivý je ten, kdo činí spravedlnost - tak jako on je spravedlivý. 1. Janova 3,10 Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. 1. Korintským 1,30 Vy však jste z Boží moci v Kristu Ježíši; on se nám stal moudrostí od Boha, spravedlností, posvěcením a vykoupením, 1. Královská 8,32 ty sám v nebesích vyslyš, zasáhni a rozsuď své služebníky; prohlaš svévolníka za svévolného a odplať mu podle jeho cesty, a prohlaš spravedlivého za spravedlivého a odměn jej podle jeho spravedlnosti. 1. Královská 10,9 Požehnán buď Hospodin, tvůj Bůh, který si tě oblíbil a dosadil tě na izraelský trůn. Protože si Hospodin zamiloval Izraele navěky, ustanovil tě králem, abys zjednával právo a spravedlnost." 1. Paralipomenon 18,14 David kraloval nad celým Izraelem a prosazoval právo a spravedlnost pro všechen svůj lid. 1. Petrova 2,24 On 'na svém těle vzal naše hříchy' na kříž, abychom zemřeli hříchům a byli živi spravedlnosti. 1. Petrova 3,14 Ale i kdybyste pro spravedlnost měli trpět, jste blahoslavení. 'Strach z nich ať vás neděsí ani nezviklá 1. Samuelova 26,23 Hospodin odplatí každému za jeho spravedlnost a věrnost. Hospodin tě dnes vydal do mých rukou, ale já jsem nechtěl na Hospodinova pomazaného vztáhnout ruku. atd. tyto a ještě mnoho dalších - celkem asi 303 odkazů my vyhledal počítač. Možná je to obsáhlá otázka. Jde mi o to najít nit, nebo nějaký pohled na ni. doufám, že jsem to specifikovala dostatečně. děkuji za odpověď a přeji hezký den Dáša p.s.prosím vas ještě, jestli byste mi mohli poslat odpověď i na e-mail.


Datum zveřejnění: 29.11.2001
Rubrika: Biblistika, Duchovní život
Otázka:
je mozne, aby sel knez za kmotra pri birmovani? Rada bych byla birmovana, ale neznam nikoho, kdo uz birmovany byl, aby mi sel za kmotra.


Datum zveřejnění: 28.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Proč česká římskokatolická církev zvláště po tak významných hodnostářích, jako jsou biskupové, nepožaduje negativní lustrační osvědčení? Jaké je to pak ozdravné poselství pro sekulární společnost, když je jmenován biskup, jehož jméno figurovalo na seznamu StB a tento se dokonce přizná, že spolupráci podepsal, ale nikomu neuškodil (morální vina - trestněprávně nepostižitelná- však podle mne zůstává). Podle mne se nikdo z kněží římskokatolické církve v ČR nikdy veřejně neomluvil za to, že s StB - byť pasivně - spolupracoval a neodstoupil poté z výkonu významných funkcí v této církvi. Když to tedy nejde dobrovolně, proč to alespoň nenařídit jako povinnost (myslím předložení negativního lustračního osvědčení zvláště těch, se kterými se počítá pro výkon nějakých důležitějších funkcí v této církvi)?


Datum zveřejnění: 28.11.2001
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Dobrý den. Předně vám děkuji za vaše stránky.Fakt díky moc, myslím si, že pomohou mnoha lidem. Ale k tématu. Kamarád (evangelík)se mě zeptal, proč vůbec máme dušičky a já mu nebyl tak nějak schopen uspokojivě odpovědět. Nemohli byste mi pomoci? Díky moc. Fany


Datum zveřejnění: 27.11.2001
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
Dobrý den, mohl byste, prosím, stručně shrnout základní věroučné rozdíly mezi římskokatolickou a arménskou apoštolskou církví? Mohu, jako katolik, přistupovat ke svatému přijímání v arménském kostele? A jak by to bylo v opačném případě - člen arménské církve a "katolické" svaté přijímání? Děkuji za odpovědi Kateřina


Datum zveřejnění: 27.11.2001
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Salve... ráda bych se zeptala, kdy se behem mse svate , behem obradu promeny, meni chleb v Krista a vino v jeho krev. Ktery je to okamzik? Kdy je jeste jen oplatek, a kdy uz je to Pan? A proc rikame "tvou smrt zvestujeme"? A proc pri svatem prijimani prijimame jen Telo, nikoliv Krev? Je to prece krev, ktera se proleva "za nas za vsechny na odpusteni hrichu". Znamena to, ze kdyz nam pan farar neda pro sv. prijimani Krev, ze nam Pan neodpousti hrichy? A co kdyz je nekdo knezem, a vlastne psychicky knezem neni, takze se vnitrne, hluboce nemodli... sestoupi i tehdy nas Pan na oltar? Prijimame i potom Jeho Telo? diky moc za vysvetleni. solveig


Datum zveřejnění: 26.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Dobrý den,
chtěla jsem se jen zeptat, kdo to byl svatý Jiljí. Nedávno jsem byla konfrontována s takovou přihlouplou poznámkou a docela mě mrzelo, že sama nevím, kdo to byl.
Děkuji předem za laskavou odpověď.
Pavla


Datum zveřejnění: 26.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte více informací k setkání Taize v Budapešti na konci roku. Případně na koho bych se mohla obrátit. Děkuji za odpověď


Datum zveřejnění: 22.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Organizuje nekdo v naší rep. Mezinarodni setkani mladeže, ktere bude v Torontu. Pošlete mi prosim kontakt.


Datum zveřejnění: 22.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Zdravím!! Ráda bych touhle cestou získala nějaký tip na příjemně strávenou oslavu konce roku (Silvestra). Díky za nabídky!!!


Datum zveřejnění: 21.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Vážený bratře, prosím o odpověď, pokud je to možné v této věci: Můj strýc byl komunistou, když resp. než se stal členem musel podepsat a víceméně podepsal dobrovoně "vypsání z víry,z církve" tedy římskokatolické,v této chvíli jde o to, že když s ním jeho matka,moje babička hovořila o Pánu, odvolával se na tuto skutečnost s tím,že "já nemůžu nic dělat,protože jsem se nechal vypsat z víry,z církve.prosím o sdělení co je možno s tímto dělat? Děkuji vám velmi




Datum zveřejnění: 21.11.2001
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Prosím o odpověď: Je možná zpověď po telefonu? (Když je zpověď nedostupná, např. proto, že se v místě zpovídá jen jednou týdně a v dobu, kdy je to pro mě nedostupné.) Ani když se kněz i kajícník osobně znají? Děkuji.


Datum zveřejnění: 20.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Všiml jsem si, že v poslední době, zvláště v Německu vychází poměrně velké množství knih, tvářících se buď jako historická beletrie, nebo beletrie s historickým pozadím. Snad nejznámějším představitelem je spisovatel Philip Vanderberg. Jedno je však těmto knihám společné - snaží se dokázat, že křesťanství stojí na lživých základech, Ježíš byl obyčejný člověk, který sám měl děti a že katolická církev tají různé dokumenty, jež jí nejsou vhod. Je to nějaký moderní trend, organizovaná skupina proti křesťanství?


Datum zveřejnění: 20.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Zdravím Vás! Jmenuji se Jirka Náhlík jsem student gymnasia v Opavě, moc děkuji otci Protivínskému za jeho iniciativu a připomenutí toho, že ještě všichni zdaleka nezapomeli, na věci nedávno minulé! Moc Vám otče fandím a doufám, že každý alespon trošičku mravní člověk Vás ve vašem pomyslnem boji proti prokazatelně zločinecké organizaci podpoří! S pozdravem a obdivem, váš příznivce Jirka!


Datum zveřejnění: 19.11.2001
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Proč při modlitbě"Zdrávas Maria...plod života Tvého, a "Zdrávas Královno....plod života Svého.


Datum zveřejnění: 16.11.2001
Rubrika: Duchovní život
Otázka:
Moc vás zdravím.Chtěla bych se zeptat,zda je urážkou pro Boha pozdní příchod na mši svatou a nebo když z ní člověk musí z vážných důvodů odejít o trochu dříve. Předem děkuji.


20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář