katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Další stránka

Datum zveřejění: 10.1.2012
Otázka:
Teď v zimě mě to napadlo – proč si mají muži sundávat v kostele čepice a pro ženy to neplatí? Je v tom nějaká historická souvislost?


Datum zveřejění: 5.10.2010
Otázka:
Kolik má ČR dnes kardinálů? Kdo může volit nového papeže?


Datum zveřejění: 28.5.2010
Otázka:
Několik dnů už pátrám po tom, kdo je patronem řečníků, rétoriků. Možná evangelista Lukáš, možná zakladatel retorické školy sv. Augustin. Bohužel, jsem odpověď nenašel ani v Ravikově publikaci O světcích a patronech. Můžete mi na to odpovědět?


Datum zveřejění: 31.3.2010
Otázka:
Můžete mi, prosím, sdělit, nakolik je důvěryhodný „nadační fond dětí matky Terezy“? Než někam něco pošlu, rád bych měl více informací.


Datum zveřejění: 9.3.2010
Otázka:
Chvála Kristu, zajímalo by mě, jaké apoštolské zahraniční cesty plánuje papež Benedikt na letošní rok.


Datum zveřejění: 1.3.2010
Otázka:
Zajímalo by mne, proč se Zelenému čtvrtku říká Zelený čtvrtek.


Datum zveřejění: 1.3.2010
Otázka:
Proč je sobota velikonočního tridua právě BÍLÁ?


Datum zveřejění: 24.2.2010
Otázka:
V ČT běžel dokument o horském národě Akha a mj. i o misiích: Zajatci bílého Boha. Mohu se nějak dozvědět, kam jdou peníze ze sbírek kostelů na misie? Alespoň přibližně oblast. Nebo jakým způsobem se určuje, do jaké misie budou peníze odeslány?


Datum zveřejění: 19.1.2010
Otázka:
Velmi mě zajímá, nikde o tom není žádná informace, co znamenají jednotlivé atributy v papežském znaku Benedikta XVI.


Datum zveřejění: 27.10.2009
Otázka:
Zajímal by mne názor na pohanský svatební zvyk - házení rýže na novomanžele vycházející z kostela. Je třeba ho zakazovat a odsuzovat nebo tolerovat?
Jedná se možná zdánlivě o malichernost ale v naší farnosti toto vzbudilo velké pohoršení u kněze a následně u farníků, kteří nesouhlasili s kritikou kněze. Děkuji za možnost dotazu.


Datum zveřejění: 22.10.2009
Otázka:
Kdy už konečně přestanete lidem lhát? Víra a bůh jsou vymyšlené nesmysly.


Datum zveřejění: 15.10.2009
Otázka:
Zdravím. Mám dotaz na knihu "Peklo existuje" od P.Giuseppe Tomaselliho a zajímá mě, jak knihu hodnotí církev - je skutečně pravdivá? Jde o oficiální katolickou literaturu? Opravdu je peklo takové a odsouzení do věčného zavržení tak jednoduché, jak se tu prezentuje? Po přečtení se člověk ptá, o čem Boží milosrdenství je. Děkuji za jakoukoli odpověď.


Datum zveřejění: 6.10.2009
Otázka:
Dobrý den!Již jsem na toto fórum psal dotazy.Chtěl bych se zeptat:kde a jak bych se mohl nechat pokřtít?Jaká jsou pravidla?Rodiče oba pokřtění jsou,já už ne.Nebude věk překážkou?Právě pročítám Nový Zákon(kralický) a je tam někde psáno,že aby člověk mohl vstoupit do království Božího,musí být pokřtěn po narození.Děkuji za odpověď.S pozdravem:Vácha Benedikt


Datum zveřejění: 15.5.2009
Otázka:
Na výstavě v Brně v Paláci u šlechtičen manželka viděla na jednom švabachem napsaném exponátu „14 našich svatých pomocníků“. Podařilo se jí vyluštit sv. Barboru. Dá se někde zjistit více informací?


Datum zveřejění: 10.4.2009
Otázka:
Zajímal by mne současný oficiální postoj k církve k otázce pohřbívání sebevrahů. Případně lidí s odlišným politickým názorem(komunista). Mé známé se údajně stalo, že jí kněz odmítl pohřbít (dospělého)syna, který spáchal sebevraždu s tím, že v místní vesnické kapli pohřeb nevystrojí a mají ho nechat spálit v okrením městě. Je to postoj církve, nebo názor pana faráře? děkuji


Datum zveřejění: 2.4.2009
Otázka:
Chvála Kristu, obracím se s dotazem. Pokud si dobře pamatuji, nezaznamenala jsem při sv. čtení nic o sv.Josefu od doby, kdy Ježíš Kristus vyrostl a ani při jeho smrti ukřižováním. Zajímalo by mne, co se se sv.Josefem stalo, event. jak a kdy zemřel.Děkuji.


Datum zveřejění: 4.6.2008
Otázka:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak se církev staví k otázce „Vyrovnání majetku s církví“. Je to dost žhavé téma v politice, a já bych se chtěl zeptat, jak to vidí církev.


Datum zveřejění: 29.5.2008
Otázka:
Rád bych se vás zeptal, zda existuje patron fyziků.


Datum zveřejění: 24.4.2008
Otázka:
Dobrý den.
Žiju sama s dvou a půl letým synkem, jsme věřící. Rádi bychom spolu jeli v létě někam na pobyt s křesťanskou tématikou, ale ať hledám jak hledám, nedaří se mi nic najít. Prosím o radu kohokoli, kdo má s tímto nějaké zkušenosti nebo o něčem ví. Děkujeme moc.


Datum zveřejění: 17.4.2008
Otázka:
Dobry den, zajimalo by me, jestli jsou nejake internetove stranky ci odkazy, kde by se clovek mohl vice dovedet o krestanske tradici a 'deni v kostele' jako napriklad, jak jste odpovidali na otazku ohledne svicnu, ... Jsem konvertita a jeste stale nemam zabehnute vsechny tyto veci a velmi me to zajima, bohuzel momentalne nejsem v Cechach, ale muzete mi doporucit i knizni tituly v jakychkoli jazycich, nejen v ceskem, dekuji za odpoved.


1-20  40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář