katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 27.2.2003
Otázka:
Vzhledem k tomu, že jako řada jiných rodičů dospívajících dětí musíme čelit tlaku počítačových her, třeba půjčovaných od kamarádů, rádi bychom kromě zákazů nebo cenzury nabídli alternativu.
Vím, že ve světě existuje již řada počítačových her s křesťanskou tematikou, u nás jsem zatím narazil pouze na jedinou, totiž příběhy Starého zákona s různými úkoly, spíš pro mladší děti.
Nevěnuje se někdo u nás této problematice?
Díky


Datum zveřejění: 13.2.2003
Otázka:
Když se teď tolik mluví o muslimech v souvislosti s terorizmem - byl jsem jednoznačným přívržencem vojenského řešení v Iráku (a podle mého názoru nejenom tam) a to jenom proto, aby už konečně měli slušní a nevinní lidé pokoj!! Cítím s těmi, které tohle teroristické šílenství osobně postihlo a je mi zle když vidím, jak se spousty muslimů raduje z neštěstí druhých a bezbranných lidí. Nejvíc mě na tom zaráží to, že k tomuto nešťastnémmu myšlení a jednání vedou i své děti. Ptám se tedy - co od těchto dětí můžeme v budoucnu čekat?? A teď, proč jsem na začátku řekl, že jsem byl přívržencem vojenského řešení a proč teď už nejsem? Je to z úplně prostého důvodu - protože papež řekl jednoznačné ne válce v Iráku. Myslím si, že je třeba řídit se tím co říká, i když se musím přiznat, že v tomto případě mi to dělá problémy. Jaký na to máte názor Vy?


Datum zveřejění: 27.1.2003
Otázka:
V posledni dobe se stale casteji mluvi o volontariatu. Mohli byste mi prosim napsat co si pod timto pojmem mam predstavit ? Proc vubec volontariat a k cemu to je dobre ? Dekuji.


Datum zveřejění: 15.1.2003
Otázka:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by ste mi mohli poradit,co znamenají slova "patristika" a "apologie". Mám totiž na tato dvě témata vypracovat referát, ale vůbec si s ním nevím rady a tyto informace nemohu nikde sehnat. Vím jen, že jsou tato slova často spojována s křestanstvím, a tak jsem se se svou žádostí obrátila na Vás. Předem Vám moc děkuji, Linda


Datum zveřejění: 18.11.2002
Otázka:
Zajímal by mě význam slov "pociunkule" a "loreto (loreta)". Původně by mělo jít o nějaké stavby. Používají se tyto názvy i pro kopie těch původních staveb? Porcinkule je také název pouti, např. v Opočnu a jinde. Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 16.10.2002
Otázka:
Jenom mě tak napadlo, jestli kouř z kadidla neobsahuje karcinogenní látky?


Datum zveřejění: 11.10.2002
Otázka:
Zajímaly by mě památky na Kristovo umučení, které se dochovaly různě po světě. Tak třeba vím o Turinském plátnu, o Roušce z Ovieda, o hřebíku z kříže, který je v Římě v bazilice sv. Kříže... A to je všechno? Nedávno jsem četl, že byla nalezena Pilátova tabulka INRI. Existuje nějaký seznam těch památek včetně mučicích nástrojů, které souvisí s umučením Pána?


Datum zveřejění: 23.9.2002
Otázka:
Chvála Kristu!
Při čtení životopisů papežů se setkávám s pojmem "Malachiášovo proroctví". Prosím, mohli byste mi vysvětlit, co to je, kdy a jak vzniklo? Děkuji.


Datum zveřejění: 20.8.2002
Otázka:
Byli jste na III. celostátním setkání mládeže ve Žďáře nad Sázavou ? Chcete své dojmy sdělit i ostatním ? Zde máte možnost diskutovat o tomto setkání, co se vám líbilo, co ne, co vás oslovilo apod.


Datum zveřejění: 7.8.2002
Otázka:
Tak vám nevím, ale za svých 45 let jsem se setkal s čímkoliv, a nabyl přesvědčení, že každá ideologie vznikla jen jako způsob ovládání člověka člověkem, či skupinou lidí. Tyto skupiny využívají toho, že ne každý člověk je natolik silný, aby věřil sám v sebe a musí mít nějakou tu obezličku věřit v něco. Ono to je pak velice jednoduché říct, já za to nemůžu to bůh. Ale kdo je to, nebo co je to bůh ? V něco člověk věřit musí, v sebe, rodinu, atd. Jenže jedno přísloví říká, že chytrý člověk se poučí z chyb druhých, ale jen hlupák se nepoučí z chyb vlastních. Doufám, že není nikdo kdo by mi chtěl toto vyvracet. Takže pokud vezmeme tuto odvěkou pravdu jako zákon pak jen slušně a mírně řečeno slaboch a prostoduchý človíček věří v jakoukoliv idologii, tedy i církevní. Historie mi jasně dává za pravdu - viz upalování lidí, pálení knih, prodej odpustků , a oproti tomu třebas i ten tzv. celibát. Kdo ho dodržuje ? Soudný člověk si něco přečte, něco vidí. K čemu sloužily ony farské slečny, kuchařky apod. s nimiž pak farář ( i za dom komunistické totality, nejvyššího ražení tzv. normalizačního procesu) jezdil na Mezinárodní výstavu do OSAKY v Japonsku do KANADY a jinam? Mohu dokázat, že to tak je. Kde se "najednou" vzalo tolik úchyláků v církvi ? Vzalo se tam, kde se vzít muselo, co je proti přírodě je nenormální, celibát je proti přírodě a vznikl jen jako ochrana církevního - jinak řečeno nakradeného majetku, před dědici apod.Jistě, pokud se vytrhnou věci z kontextu lze doložit cokoliv, stejně tak se zveřejní jen to co komu vyhovuje. No jak jsem řekl, každá ideologie má svůj cíl. Cíl ovládat a předkládat vlastní řešení. Píši zde po několikáté, ale zatím jsem žádný svůj dotaz na vašich stránkách nenalezl. Taky objektivita. ing. Josef MUSIL


Datum zveřejění: 18.6.2002
Otázka:
Zajímám se o Aničku Zelíkovou z Napajedel. Církev ji chce beatifikovat. Nicméně mně není vůbec jasný důvod. Co udělala? Vždyť za svůj život stihla pouze zemřít na tuberkulózu.
Jak tím komu prospěla? Co to znamenlo pro nenarozené děti?


Datum zveřejění: 17.6.2002
Otázka:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, proč církevní hodnostáři, kteří chtějí následovat Krista, žijí v takovém přepychu a blahobytu a schraňují majetek, když Ježíš byl chudý? A dále bych se ráda zeptala, proč v 15. století církev upálila Mistra Jana Husa, upalovala "čarodějnice" a vůbec diktovala lidem, jak mají žít, když se jí nelíbilo, že někteří lidé mají jiný názor než ten, který církev označila za jediný správný? Ráda bych upozornila, že nejsem členkou žádné církve ani sekty, ale nepovažuji se za ateistu. Myslím si totiž, že člověk nemusí být členem církve, aby uvěřil v Boha. Domnívám se, že k Bohu vede přímá cesta. Mnohokrát děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 17.6.2002
Otázka:
Zajímalo by mne, jestli může být do řehole přijata dívka-nepanna a dále, jaký je osud řeholnic, které byly znásilněny (např. ve válce). Zůstávají i nadále v řeholním společentví? Děkuji.


Datum zveřejění: 13.6.2002
Otázka:
Dobrý den, zajímal by mne současný oficiální názor kat. církve na Jana Husa, dekuji za odpoved.


Datum zveřejění: 10.6.2002
Otázka:
Nejsem věřící, ale doposud jsem bral a beru zásadu - nerušte moje kruhy, nebudu rušit ani já vaše. Každý má právo věřit si v co chce. Ale to co provedl váš církevní hodnostář , který tím že se zúčastnil v Norimberku srazu Landsmančaftu dal jasně najevo kam míří přesahuje všehny meze. Už to, že se církev cpe do politiky není podle mne příliš čestné a férové ale budiž, ale aby ovlivňovala jakákoliv ideologie ať už hnědá, červená, modrá a nebo černá život těm, kteří si to nepřejí považuji za poruišení ústavy.


Datum zveřejění: 10.6.2002
Otázka:
Mám dotaz: Jak má přistupovat k volbám katolík, který zásadně ve svědomí nesouhlasí s demokratickým systémem? Tedy, že vláda patří většině, která rozhoduje, byť nemorálně a nesprávně. Naopak věří, že vláda patří panovníkovi, který je za ni odpovědný Bohu.
Co na to oficiální nauka?


Datum zveřejění: 4.6.2002
Otázka:
Koho by měl katolík volit ve volbách?


Datum zveřejění: 3.6.2002
Otázka:
Napište mi ,prosím Váš názor na Vassulu Rydenovou.Děkuji


Datum zveřejění: 3.6.2002
Otázka:
Dobrý den.
Jsem z Královehradecké diecéze a v našem kostele se poslední dobou často mluví o nějakém Diecézním eucharistickém kongresu. Vůbec nevím co to je a co si o tom mám myslet. Předem děkuji za objasnění tohoto mého problému.


Datum zveřejění: 30.5.2002
Otázka:
Jistě se během dějin církve uvažovalo nad tím, proč se Bůh v Ježíši Kristu vtělil právě do muže a ne do ženy. Jakou bych na to dostal odpověď ?


20   40   60   80   100   120   121-140  160   180   200   220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář