katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 31.1.2002
Otázka:
Mě by zajímalo židovství, pokud můžete odpovět:

1) kalendář, jak to s ním je, oni teď mají už rok 5800 nebo kolik;
2) jest-li dosud u nich začíná den večer před;
3) jest-li nebudou stavět nový chrám (prostředky na to jistě mají), nebylo by to ale v rozporu s proroctvími?
4) kdo je v právu v tom nekonečném konfliktu, jest-li Palestinci nebo Izraelité. Nepomohlo by tam oddělení obou národů jako třeba u nás, byli vystěhováni Němci?
5) někdy se píše "žid", jindy "Žid", asi to má gramatický důvod, že?
6) prý se před druhým příchodem Páně židé obrátí na křesťanství. Spěje k tomu už situace?
7) taky je slyšet o "židozednářství" - co to je?
Děkuji vám (za opsání encyklopedie).


Datum zveřejění: 28.1.2002
Otázka:
Promiňte mi takovou trochu recesistickou otázku. Představte si, že jste trafikantkou v nějakém stánku na nádraží a že k vám přijde zákazník a bude si přát nějaký chlípný pornografický magazín a k tomu Katolický týdeník. Co byste si pomyslel případně tomu kupujícímu řekl?


Datum zveřejění: 24.1.2002
Otázka:
Proč se ještě teď tak fedrují tzv. božítělové průvody s korouhvemi a triumfalistickým pochodováním po městech? Slyšel jsem, že se tím prý symbolizuje církev jako putující boží lid. Toto vysvětlení mi však přijde zcestné, protože v průvodu se nese i eucharistie, čili živý Ježíš, tak kam putovat, když je mezi námi!? Není v tom tedy spíše jen snaha zviditelnit onen boží lid? Je smutné, že např. pan biskup Duka na letošní rok takový megalomanský průvod v Hradci Králové plánuje uskutečnit aniž by se zřejmě před tím poradil s místními věřícími zda o takovou formu vůbec v současné změněné době stojí (viz. např. nesouhlasný dopis v magazínu AD 11/2001).


Datum zveřejění: 23.1.2002
Otázka:
Dobrý den, pro svou kamarádku potřebuji (do referátu) informace týkající se Francisca Castelló (Aleu). Stačilo by i nasměrování, kde lze něco o tomto člověku najít. Hledal jsem již na mnoha stránkách ale bezvýsledně. Děkuji


Datum zveřejění: 22.1.2002
Otázka:
Ráda bych se zeptala, jestli se v České republice můžu setkat s kongregací malých bratří Ježíšových a kde bych se o něm mohla případně dozvědět více. Děkuji.


Datum zveřejění: 21.1.2002
Otázka:
Zajímalo by mne, proč u nás kněží nechodí na veřejnosti v klerice jako třeba v Polsku nebo i jinde? To se za kněžství stydí?
Je někde stanoveno, jest-li mají chodit nebo ne nebo je to na jejich libovůli?


Datum zveřejění: 21.1.2002
Otázka:
Chtěla bych se zeptat,jestli mohou ženy studovat teologii a jaké potom mají uplatnění?


Datum zveřejění: 21.1.2002
Otázka:
Hledám skupinku mladých nadšenců, kteří letos o prázdninách pojedou do La Salette, Lourdes, nebo na jiná poutní místa v Evropě. Chtela bych se k vám připojit. Děkuji Katka, e-mail: kzb@post.cz


Datum zveřejění: 17.1.2002
Otázka:
Jak se vám líbí nový systém Otázek a odpovědí? Mělo by se tam ještě něco změnit? TEAM Katolík.cz


Datum zveřejění: 14.1.2002
Otázka:
Ráda bych věnovala kus svého srdce a času vězňům formou dopisování si s nimi. Kdysi jsem o tom někde četla, snad v Katolickém týdeníku, nyní však marně pátrám po kontaktu. Můžete poradit? Možná by to zajímalo také ostatní. Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 11.12.2001
Otázka:
Jak se může věřící křesťan více zapojit jako laik do církve, nejen jako akolyta nebo ministrant?


Datum zveřejění: 10.12.2001
Otázka:
Prosím, mohl by mi někdo napsat i-adresu nebo odkaz na světce Filipa Neriho? Je mým patronem a rád bych se dozvěděl o jeho životě a práci mnohem víc, než jen z filmu a jednoho článku Ze života světců. Díky!


Datum zveřejění: 5.12.2001
Otázka:
Jsem duševně nemocný, prý, přepracování epilepsie atd. zjevují se mi v depresích různé obrazy....nedokážuji si je vysvětlit. Rád bych studoval internátně teologii. Tíží mě v současné době deprese apod. pracoval jsem jako programátor. odpovíte mi???


Datum zveřejění: 28.11.2001
Otázka:
Proč česká římskokatolická církev zvláště po tak významných hodnostářích, jako jsou biskupové, nepožaduje negativní lustrační osvědčení? Jaké je to pak ozdravné poselství pro sekulární společnost, když je jmenován biskup, jehož jméno figurovalo na seznamu StB a tento se dokonce přizná, že spolupráci podepsal, ale nikomu neuškodil (morální vina - trestněprávně nepostižitelná- však podle mne zůstává). Podle mne se nikdo z kněží římskokatolické církve v ČR nikdy veřejně neomluvil za to, že s StB - byť pasivně - spolupracoval a neodstoupil poté z výkonu významných funkcí v této církvi. Když to tedy nejde dobrovolně, proč to alespoň nenařídit jako povinnost (myslím předložení negativního lustračního osvědčení zvláště těch, se kterými se počítá pro výkon nějakých důležitějších funkcí v této církvi)?


Datum zveřejění: 26.11.2001
Otázka:
Dobrý den,
chtěla jsem se jen zeptat, kdo to byl svatý Jiljí. Nedávno jsem byla konfrontována s takovou přihlouplou poznámkou a docela mě mrzelo, že sama nevím, kdo to byl.
Děkuji předem za laskavou odpověď.
Pavla


Datum zveřejění: 26.11.2001
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte více informací k setkání Taize v Budapešti na konci roku. Případně na koho bych se mohla obrátit. Děkuji za odpověď


Datum zveřejění: 22.11.2001
Otázka:
Organizuje nekdo v naší rep. Mezinarodni setkani mladeže, ktere bude v Torontu. Pošlete mi prosim kontakt.


Datum zveřejění: 22.11.2001
Otázka:
Zdravím!! Ráda bych touhle cestou získala nějaký tip na příjemně strávenou oslavu konce roku (Silvestra). Díky za nabídky!!!


Datum zveřejění: 21.11.2001
Otázka:
Vážený bratře, prosím o odpověď, pokud je to možné v této věci: Můj strýc byl komunistou, když resp. než se stal členem musel podepsat a víceméně podepsal dobrovoně "vypsání z víry,z církve" tedy římskokatolické,v této chvíli jde o to, že když s ním jeho matka,moje babička hovořila o Pánu, odvolával se na tuto skutečnost s tím,že "já nemůžu nic dělat,protože jsem se nechal vypsat z víry,z církve.prosím o sdělení co je možno s tímto dělat? Děkuji vám velmi




Datum zveřejění: 20.11.2001
Otázka:
Všiml jsem si, že v poslední době, zvláště v Německu vychází poměrně velké množství knih, tvářících se buď jako historická beletrie, nebo beletrie s historickým pozadím. Snad nejznámějším představitelem je spisovatel Philip Vanderberg. Jedno je však těmto knihám společné - snaží se dokázat, že křesťanství stojí na lživých základech, Ježíš byl obyčejný člověk, který sám měl děti a že katolická církev tají různé dokumenty, jež jí nejsou vhod. Je to nějaký moderní trend, organizovaná skupina proti křesťanství?


20   40   60   80   100   120   140   160   180   181-200  220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář