katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka Další stránka

Datum zveřejění: 27.5.2002
Otázka:
Když jsem si tak v sekci otázky a odpovidi procítal nekteré dotazy týkající se sexuální morálky, napadl me ješte jeden dotaz na toto téma, na který neznám odpoved resp. postoj kat. církve. Jedná se o tohle: predstavme si pohlavní život manželu, odehrávající se dle všech pravidel katolické sexuální morálky. Mela by církev nejaké námitky vuci takovému pohlavnímu styku (který, jak už jsem rekl výše, by všechny regule splnoval), který by se však del v jiné, než prirozené poloze ? A jestli ano, jaké a proc ? BTW. vím, že v drívijší (puritánské) americe za toto hrozilo dokonce vezení.


Datum zveřejění: 24.5.2002
Otázka:
Nedavno byl v kinech uveden film Vymitac dabla. Film byl pry inspirovan skutecnymi udalostmi v USA. Zajimalo by mne, co si o tom mysli cirkev. Vim, ze akt exorcismu v cirkvi existuje, ale ze se jedna o naprosto vyjimecnou vec, jelikoz se tyto pripady nedeji tak casto. O to vic mne prekvapila reklama na strankach katolicke encyklopedie, kde jeden knez z Rima popisuje sve zkusenosti s timto jevem. Ma se jednat o desitky pripadu!, coz mne naprosto sokovalo.


Datum zveřejění: 20.5.2002
Otázka:
Postřehla jsem, že u některých otázek byl značně zredukován počet reakcí návštěvníků těchto stránek. Proč tomu tak je? Je někde možné nalézt všechny příspěvky?


Datum zveřejění: 17.5.2002
Otázka:
Dobry den,
buď jsem tak blbej, nebo se mi tomu nechce věřit, ale nemůžu najít Bibli na internetu, nebo alespoň NZ, či evangelia. Děkuji.


Datum zveřejění: 16.5.2002
Otázka:
Laudetur Jesus Christus.
Chtela bych se zeptat, komu presne nalezi tituly Jeho Eminence, Jeho Excelence, Mons. aj. a proc doslo nyni k rozliseni v oslovovani kneze - reholnika (Pater) a kneze (Reverendus Dominus) a jake vsechny tituly se u cirkevnich hodnostaru pouzivaji.
Dekuji za odpoved. Preji krasny den.


Datum zveřejění: 13.5.2002
Otázka:
Je homosexualita léčitelná? A když ne kde nájít v katolické církvi společenství mladých lidí,které by nepraktikujícího homosexuála přijali.Uznávám oprávněnost celibátu,ale nechci být celý život bez přátel!


Datum zveřejění: 13.5.2002
Otázka:
Dobry den, chtela bych se zeptat, zda existuje agentura, která zprostredkovává au-pair do katolických rodin v Nemecku. Dekuji.


Datum zveřejění: 9.5.2002
Otázka:
Co si myslíte o Christnetu? Má církevní schválení? Jsou tam oficiální stanoviska katolické církve?


Datum zveřejění: 7.5.2002
Otázka:
Dobrý den! Rád bych se zeptal, zda je možné si myslet o žijícím člověku, že je svatý. Pokud ano, za jakých podmínek? Děkuji za odpověď.


Datum zveřejění: 7.5.2002
Otázka:
Přeji krásný den.Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení původu a významu těchto slov,která často slýchám a nejsem si jistá tím,že si je vykládám správně.Slova HOSANA,ALELUJA,VOLONTARIÁT A KONVERTITA.Díky moc Léňa


Datum zveřejění: 1.5.2002
Otázka:
Židé uctívají stejného Boha-Otce jako křesťané, ve své historii však mnoho klidných období izraelský národ neměl a příliš podpory z křesťanské strany nepocítil. I dnes je situace ve Svaté zemi velmi napjatá a pro mnoho lidí nepřehledná - existuje nějaká znatelná oficiální aktivita katolické církve k urovnání vztahů v této oblasti? Jak mají křesťané pohlížet na tamní konflikt? V souvislosti s událostmi 11.9.01 zahájily USA otevřenou válku proti terorismu, konkrétně proti Afgánistánu, víceméně se souhlasem "zbytku světa" - i z Izraele slyšíme zprávy o teroristických útocích proti civilnímu obyvatelstvu, ale v tomto případě se světové mocnosti ohrazují proti odvetným akcím Izraele - jak na oba konflikty ve srovnání pohlíží církev?


Datum zveřejění: 30.4.2002
Otázka:
Byli na foru mladeze ve Zdaru nad Sazavou take nekteri cirkevni predstavitele, kteri rikaji, ze se o mladez zajimaji, pisou o ni a nebo take o ni prednaseji? (Mam na mysli P. Ales Opatrny, Kristan, Kaplanek, .....) Jestli nebyli - proc? Nebyli pozvani???Dekuji.


Datum zveřejění: 29.4.2002
Otázka:
Může te mi poskytnout nějaké informace o pouťi do Saintiaga de Compostela.


Datum zveřejění: 23.4.2002
Otázka:
Jiz mnohokrát jsem slyšel, že bůh je všemohoucí. Znamená to, že dokáže úplně všechno? A dokázal by stvořit tak veliký kámen, aby ho sám neunes?


Datum zveřejění: 22.4.2002
Otázka:
Zajímalo by mě, jestli doporučujete ke čtení časopis "Mezinárodní report". Kdosi mi říkal, že to je vlastně "barevné Světlo" a že tam snad mají něco jako útočit na pana kardinála Vlka, Daniela Hermana a druhý vatikánský koncil. Pan farář Odilo Štampach se měl snad vyslovit nějak v tom smyslu, že je to "extremistický plátek" a pan kardinál Vlk ho zase měl zakázat v pražské arcidiecézi, takže opravdu nevím...


Datum zveřejění: 22.4.2002
Otázka:
Prosim, existuje nějaká adresa kde jsou zveřejněny hry pro mládež?


Datum zveřejění: 19.4.2002
Otázka:
Prosim, muzete mi rici, co znamena "SJ" za jmenem? Napr. P. Jan Honzik, SJ. Dekuji.


Datum zveřejění: 18.4.2002
Otázka:
Dobrý den.Asi na tom má spása nezávisí,přesto se chci zeptat.Můj otec je křtěný římský katolík,ale není biřmovaný a sám se považuje za ateistu.Vyrůstal v 50.letech a jeho rodiče se zřekli víry,aby neměli nepříjemnosti.Moje matka je křtěná v Církvi husitské,ale nepraktikuje,ovsem domnívá se,že něco jako Bůh je.Oba,ač pokřtěni,se vzali na Národním výboře.Jsem tedy nemanželské dítě?


Datum zveřejění: 17.4.2002
Otázka:
Tento dotaz (nebo spíše návrh) není nijak zameren proti P. Šikulovi (naopak, jeho odpovidí si hluboce vážím), ale nemohl by na otázky odpovídat také jiný knez ?
Já vím, že kneží jsou velmi zaneprázdnení ale sám pan Šikula ríká že aktivita na vstupu je mnohonásobne vyšší než na výstupu a tímto by se mu snad trochu ulevilo a dotazy by byly zodpovídány rychleji :))


Datum zveřejění: 17.4.2002
Otázka:
Dobry den, pri modlitbe Krizove cesty se zminuje sv. Veronika, v Bibli o ni ale zminka neni. Z jakych pramenu bylo cerpano pri sestavovani Krizove cesty? Jake jsou doklady o existenci Veroniky? Jak to s ni vlastne je? Dekuji za odpoved.


20   40   60   80   100   120   140   141-160  180   200   220   240   260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář