katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis dotazů z rubriky: Ostatní


Předchozí stránka

Datum zveřejění: 29.8.2001
Otázka:
Mam problém, ziju a byl jsem vychovavan v katolicke rodine , jemi nyni 20 let, ale rodice mi vubec nic nechteji dovolit porad si mysli ze jsem snad male dite. Vubec nechapou ze v tomhle veku mam pravo na urcitou volnost v jednani . Nejradsi by mi vsechno nadyktovali a nakazali. Jinak jsou hned urazeni. Napriklad na silvestra clovek by chtel jit nekam s kamarady,ale nasi to berou skoro za tragedii, ze nejsem snima doma , ze si jich nevazim...... . Pritom u rady i vericich kamaradu je to zcela normalni, nektere i rodice chapou a podporuji. Nevim co mam delat na jedne strane mam nase rad ale na druhe strane si myslim ze mi timto chovanim uplne ochuzuji o kamarady a spolecenskej zivot...


Datum zveřejění: 9.8.2001
Otázka:
Zdravím tvůrce těchto stránek a děkuji jim za tuto prospěšnou činnost. Chci se Vás zeptat zda podobné stránky mají i ostatní dieceze a na jakých adresách . Děkuji.


Datum zveřejění: 8.8.2001
Otázka:
Zajimalo by me, kdy bude u knezi v rimskokatolicke cirkvi dobrovolnost celibatu? Mohli by jste na toto tema sepsat petici?


Datum zveřejění: 2.8.2001
Otázka:
Zdravim Vas vsechny a prosim o informaci, tykajici se univerzalni zivotni energie REIKI, do niz byla zasvecena sestra me zeny. Jake stanovisko k tomuto jevu zaujima cirkev, nevim, jak s takovymi lidmi komunikovat, protoze citim, ze to neni to prave orechove pro katolicku. Dekuji za radu.


Datum zveřejění: 1.8.2001
Otázka:
Při pohledu na noční letní oblohu se člověku sama vnucuje otázka - Je tam "nahoře" život? Vždyť z naší galaxie jsme poznali pouze jedno procento. A co hvězdokupy nad galaktickou rovinou obsahující mnohem starší hvězdy a planety než je země? A co teprve galexie jiné, soustavy galaxií, soustavy soustav :-) ... Už se blížím k odlehčené vpravdě letní otázce... Tak např. taková spirální galaxie M 104 se od nás vzdaluje rychlostí 1050km za s -1. Některé jiné 50 000 km/s a další objekty dokonce dosahují 90% rychlosti světla. OTÁZKA: Má církev v úmyslu v těchto soustavách světů zvěstovat evangelium? A vztahuje se Kristova oběť a učitelský nárok církve na tyto světy? (viz výraz „vykoupený vesmír“ v liturgii) Mě to přijde úsměvně-nesmyslné, ale při současném absolutním nároku církve být tou jedinnou pravou (Dominus Iesus) jsem nucen se takto odlehčeně provokativně poptat... Děkuji za odpověď. Postačí např. „Jsi osel apod.“ :-))


Datum zveřejění: 28.7.2001
Otázka:
Dneska jsem cetla o setkani Jana Pavla II s prezidentem Buschem. Na konci je pripominka, ze si obe zeny, podle katolicke tradice, zahalili vlasy cernym satkem (priblizna formulace). Od detstvi jsem vychovana v katolicke vire pote, co jsem uverila, se ji snazim praktikovat a ziskavat, co nejvice informaci, ale o tomhle jsem nikdy neslysela. Mohl by jste mi to prosim vysvetlit? Moc Vam dekuji.


Datum zveřejění: 28.7.2001
Otázka:
Dobry den. Rad bych se zeptal, zda si mohu ze stranek katolik.cz stahovat texty. Nerad bych totiz porusoval autorska prava. Dekuji.


Datum zveřejění: 25.7.2001
Otázka:
Mám dotaz ohledně dané rubriky. Odpovídáte na všechny dotazy postupně nebo nejdříve na ty jednodušší a poté na ty složitější?? Je možné, že nejdříve odpovíte na dotaz třeba z dvacátého a posléze z třetího?? Děkuji předem za Vaší odpověď.


Datum zveřejění: 24.7.2001
Otázka:
Můžete mně poslat nějaké informace týkající se sv.Anežky české? Popř.radu,kde je hledat. Děkuji.


Datum zveřejění: 20.7.2001
Otázka:
Vážení,
nemám připomínky, vaše stránky se mi líbí, mám pouze dotaz. Nevíte-li, kde by se na Netu daly najít jazykové mutace motlitby "Otče náš", jde mi především o anglickou, německou a ruskou verzi. Děkuji za radu.


Datum zveřejění: 20.7.2001
Otázka:
Jaký má česká katolická církev názor na záměr zavést jógu do školní výuky na Slovensku?


Datum zveřejění: 12.7.2001
Otázka:
Jak se mám bránit nebo reagovat na takřka typickou reakci při hovorech s nekatolíky,kteří mne odbudou asi takto:"Ty jsi katolík? To jsou Ti co upalovali a vraždili ve jménu Boha?...." Vidí prostě to nejhorší z dějin církve a pokud to použijí,nemám odpověď.Děkuji za pomoc.


Datum zveřejění: 12.7.2001
Otázka:
Mam dotaz ohledne stridani knezi ve farnostech. Od roku 1997 je nasi farnosti 3 dekan a 4 kaplan, nepocitaje obdobi, kdy tu nebyl kaplan zadny. Za totality se mezi lidmi rikalo, ze knez nesmi nikde byt moc dlouho, aby si s lidmi vzajemne nezvykli, ze to statni moc nepripusti. Ale proc dnes. Nekdy mam dojem, ze duvod vymeny nikdo nesdeluje ani knezim ani farnikum. Je to snad zkouzska poslusnosti knezi? Dekuji


Datum zveřejění: 28.6.2001
Otázka:
Jaké kontemplativní zenské rády jsou u nás v CR? Muzete napsat strucne o jejich charismatech? Prípadne poradit na koho se obrátit pri hledání vhodného rádového spolecenství? Díky za odpoved. Jana


Datum zveřejění: 25.6.2001
Otázka:
Dobrý den, chtel bych se zeptat jak se církev (nebo vy osobně) staví(te) k otázkám iluzí a magie. Konkrétně k vystoupením
Davida Copperfielda, jeho zmizení z vězení, projití Velkou čínskou zdí apod. Velmi děkuji za Vaši odpověď a za Vaše stránky.



Datum zveřejění: 13.6.2001
Otázka:
Zdravim chcel by som sa vas opytat ci existuje rehlne spolocenstvo v ramci katolickej cirkvi kam mozu vstupovat aj tazko telesne postihnuty na voziku a podobne


Datum zveřejění: 12.6.2001
Otázka:
Můžete vysvětlit rozdíl mezi farářem, kaplanem a dalšími tituly používanými v církvi? Děkuji.


Datum zveřejění: 11.6.2001
Otázka:
Zajimalo by mne, proc neudelate na svych www strankach nejakou diskuzi mezi nevericimi a vericimi. Jsou totiz dosti jednostranne. Misa


20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   241-260 



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář