katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Výpis všech zodpovězených otázek


Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 24.5.2002
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Nedavno byl v kinech uveden film Vymitac dabla. Film byl pry inspirovan skutecnymi udalostmi v USA. Zajimalo by mne, co si o tom mysli cirkev. Vim, ze akt exorcismu v cirkvi existuje, ale ze se jedna o naprosto vyjimecnou vec, jelikoz se tyto pripady nedeji tak casto. O to vic mne prekvapila reklama na strankach katolicke encyklopedie, kde jeden knez z Rima popisuje sve zkusenosti s timto jevem. Ma se jednat o desitky pripadu!, coz mne naprosto sokovalo.


Datum zveřejnění: 23.5.2002
Rubrika: Církevní právo
Otázka:
Mám dotaz. Má církev jako instituce také svou policii ? Před lety na Biskupském gymnaziu jeden kněz jezuitského řádu prohlašoval: "My jsme církevní policie." Ve výuce věnoval mnoho času na kritiku jiných kněží a o některých prohlašoval, že jejich zpovědi i mše byly a jsou neplatné. Mnozí mladí jsme se šli tedy po letech zpovídat znovu.
Tito kněží jsou faráři v duchovní správě. Nechápeme, proč jejich zpovědi jsou neplatné. Prosím o zodpovězení obou dotazů.
Jména nechci uvádět. Než jsem tento dotaz dal, prodiskutoval jsem to z několika bývalými spolužáky i spolužačkami. Vědí to a nikdo z toho není moudrý. Pokud ani vy nám neporadíte, máme se obrátit na nuuciaturu nebo někam jinam? Nebo raději tento dotaz smažete?


Datum zveřejnění: 23.5.2002
Rubrika: Duchovní život
Otázka:
Slyšel jsem, že člověk může znovu získat křestní milost, to znamená, že jsou mu odpuštěny všechny hříchy? Kdy takovou milost získá? (Údajně řeholník při věčných slibech) je to pravda?


Datum zveřejnění: 22.5.2002
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
Prosím o informaci o katolických ritech - obřadech. Např. římskokatolický, řeckokatolický, melchitský ...
Zajímaly by mě názvy všech uznaných ritů a jejich základní charakteristiky. Delší dobu se sháním po informacích z této oblasti a nemůže nikde téměř nic sehnat. Můžete mi doporučit literaturu, která tuto oblast popisuje. Děkuji.


Datum zveřejnění: 22.5.2002
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Dobrý den!
Chtěla bych se zeptat, co lidé v duchu říkají při proměňování. Když jsem byla menší, tak mně naučili, že můžu třeba říct jenom: „Pane Ježíši děkuji, mám tě ráda.“, ale teď už jsem starší a cítím, že v tom mám mezeru. Děkuji



Datum zveřejnění: 21.5.2002
Rubrika: Etika a morálka
Otázka:
Dobreho dne,
chtel bych se zeptat na Vas nazor ohledne nelegalniho software.Mam na pocitaci desitky takovych programu.Pocinaje operacnim systemem Windows, pres ruzne uzitecne programy az po hry a zabavu. Take mam vice nez 100 CDcek s hudbou, filmy, atd.
Vim, ze je to hrich a lituji ho, zaroven ale vim, ze s tim asi nic neudelam. Muzu jit vubec ke sv. zpovedi?
Takovych pripadu jsou podle meho nazoru velke spousty a to i z "svatejsich" kruhu.(Takovy tedy znam jen jeden - z vice lidma jsem se o tom nebavil.)

Dekuji za odpoved.
PS: Doufam, ze jste za ty XP-cka ve kterych ted pracujete zaplatil cca 13.000 :-)


Datum zveřejnění: 21.5.2002
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
Mám dotaz: Jste toho názoru, že katolická církev je jediná, která je pravou Boží organizací? Na světě je spousta náboženství i spousta křesťanských církví. Každá náboženská organizace o sobě tvrdí, že je ta pravá a že všichni ostatní se mýlí. Myslíte si, že dnešní církev se může ztotožnit se sborem, který založil Kristus? Jsem člověk, který se snaží upřímně hledat Boha. Děkuji předem za odpověď.


Datum zveřejnění: 21.5.2002
Rubrika: Biblistika
Otázka:
Dobrý den, zajímalo by mně vysvětlení pojmu "nebeská církev". Při rozhovoru s panem farářem jsem dostal za cíl zabývat se nebeskou církví, tj. svatými, kteří se za nás přimlouvají a modlit se za jejich úmysly. Kde bych našel na internetu historii svatých?. Děkuji.


Datum zveřejnění: 20.5.2002
Rubrika: Věrouka
Otázka:
Dobry den, neni mi jasne proc se v evangeliu uvadi rodokmen Jezise Krista a je to vlastne rodokmen sv. Josefa. Vzdyt evangelista vedel, ze on neni jeho otec.
Taky by me zajimalo, jestli ma jmeno Jitka nejakou patronku, protoze ja jsem o sv.Jitce nikdy neslysela a knez ji na krtu deti vzyval. Predem dekuji za odpoved.


Datum zveřejnění: 20.5.2002
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Zajímalo by mne, co má vlastně vyjadřovat malý křížek na čelo (např. při loučení). Je to vyjádření prosby o Boží ochranu pro člověka, který toto znamení přijímá? Poměrně často se s tím setkávám, ale není mi to zcela jasné.


Datum zveřejnění: 20.5.2002
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Postřehla jsem, že u některých otázek byl značně zredukován počet reakcí návštěvníků těchto stránek. Proč tomu tak je? Je někde možné nalézt všechny příspěvky?


Datum zveřejnění: 17.5.2002
Rubrika: Věrouka, Ostatní
Otázka:
Dobry den,
buď jsem tak blbej, nebo se mi tomu nechce věřit, ale nemůžu najít Bibli na internetu, nebo alespoň NZ, či evangelia. Děkuji.


Datum zveřejnění: 17.5.2002
Rubrika: Katolická církev a církve
Otázka:
ZAjímalo by mne, jestli jsou ve státě Izrael nějaké katolické diecése s biskupem v čele?
Díky PC


Datum zveřejnění: 17.5.2002
Rubrika: Věrouka
Otázka:
Cele Pismo svate ma jiste mnoho nepochopitelnych casti pro mnohe lidi,ja si pripadam nekdy moc neinteligentni a slaboduchy, kdyz jej ctu."Mezi tebe a zenu polozim nepratelstvi, i mezi sime tve
a sime jeji.Ono ti rozdrti hlavu, a ty jemu rozdrtis patu."
Co to znamena?
Podle meho selskeho rozumu to znamena, ze had-satan-dabel - se rozmnozuje jako my lide.Cili, ze se rodi dalsi satanove, porad a porad.
A temto my mame rozdrtit hlavu? Jak? Cim?
Satan-dabel-had nam rozdrti patu? Nechapu!!!
Vim, ze spravnou odpoved na tuto otazku naleznu v den, kdy potkam
Boha tvari v tvar, ale presto vyuziva moje zvedavost sluzeb Internetu.

S Bozim pozdravem
RUZENEC


Datum zveřejnění: 17.5.2002
Rubrika: Věrouka, Duchovní život
Otázka:
Jako mladý křesťanský pár jsme pocítili, že bychom se měli více věnovat společnému čtení Písma. Můžete nám, prosím, sdělit, jak bychom měli postupovat při čtení, jaký systém bychom měli zvolit, jak dlouhé texty bychom měli číst, v jakém pořadí, apod.
Děkujeme za odpověď


Datum zveřejnění: 16.5.2002
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Dobrý den!
Úvodem děkuji za Vaši rubriku, která je myslím velmi potřebná a ráda ji sleduji.
Nyní k mému dotazu.Od své konverze navštěvuji více než 10 let pravidelně bohoslužby v naší farnosti.Kostel je velmi chladný a vlhký.Pravidelně se vracím nachlazená a často onemocním,i když se teple obléknu.V poslední době se tyto problémy prohloubily a tak jsem od návštěv kostela upustila.Poslouchám nedělní bohoslužbu v rozhlase,ale přemýšlím nad řešením do budoucna,až se mi opět vrátí zdraví.Slyším i z úst jiných,že naše generace je na rozdíl od babiček v kostele málo odolná,ale sledovat obřady ve studeném kostele na zdraví nepřidá.A to už vůbec nehovořím o kněžích, kteří mají v neděli např. 3 mše sv. v takových prostorách.Poradíte mi?


Datum zveřejnění: 16.5.2002
Rubrika: Ostatní
Otázka:
Laudetur Jesus Christus.
Chtela bych se zeptat, komu presne nalezi tituly Jeho Eminence, Jeho Excelence, Mons. aj. a proc doslo nyni k rozliseni v oslovovani kneze - reholnika (Pater) a kneze (Reverendus Dominus) a jake vsechny tituly se u cirkevnich hodnostaru pouzivaji.
Dekuji za odpoved. Preji krasny den.


Datum zveřejnění: 15.5.2002
Rubrika: Liturgika
Otázka:
Chtěla bych se zeptat, zda mohou být i ženy ministrantkami. Nemyslím pouze malé holčičky, ale i ty odrostlejší. V naší zemi to není příliš běžný jev, ale např. v Německu a ve Španělsku dospělé ženy ministrují a podávají i svaté přijímání. Je to snad u nás zakázáno nebo to záleží na rozhodnutí každého kněze, zda dovolí ženám, aby pomáhaly při mši anebo je nechá sedět jen v lavicích?


Datum zveřejnění: 15.5.2002
Rubrika: Duchovní život
Otázka:
Hříšníkovi, tedy člověku bez milosti posvěcující, je leccos odepřeno. Někde jsem slyšela, že "jeho modlitba nemá smysl". Myslím ale, že se často může onen člověk k Bohu obracet daleko intenzívněji než v dobách relativního klidu. Třeba také tím, že prosí o sílu překonat svou slabost a zkoncovat se svojí hříšností. Jeho modlitba přeci můsí mít smysl, když prosí za dobro pro druhé i pro sebe, když chválí Boha, i když proti tomu stojí námitka, že Boha uráží setrváním v hříchu....
Předem děkuji za vysvětlení.


Datum zveřejnění: 14.5.2002
Rubrika: Církevní právo
Otázka:
Zajímala by mě otázka ERF.
Co se stane, když kněz nezřídí ERF do 15.4.2002 a nemá od biskupa dispens?
Jak se mohu jako obyčejný věřící dozvědět informace o tom, kdy, kde a o čem se jednalo, když nemám dobré zkušenosti s komunikací s knězem? Mohu zde uplatnit zákon o poskytování informací.... Díky za odpověď


20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář