katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Kde se naposledy diskutovalo ?

Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 25.1.2002
Rubrika: Církevní právo
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Co znamená termín "ad limina apostolorum"? Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 9.5.2002
Rubrika: Duchovní život
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Prosím o zodpovezení dvou otázek (pokud je to mozné a nezformulovala jsem je moc slozite).
Jak se má krestan srovnat s pojmem „zdravé sebevedomí“ a na druhé strane s pokorou?
Dozvedela jsem se, ze Bible obsahuje vetu : „Buh vlozil lidem do srdce touhy, které sám chce vyplnit.“
Muze tedy clovek smele doufat, ze nejtajnejší prání jeho srdce bude vyslyšeno? Ze jeho zivotní sny, vysnený partner, je opravdu reálný a jednou se s ním potká?
Predem dekuji za odpoved


Datum zveřejnění: 7.5.2002
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Přeji krásný den.Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení původu a významu těchto slov,která často slýchám a nejsem si jistá tím,že si je vykládám správně.Slova HOSANA,ALELUJA,VOLONTARIÁT A KONVERTITA.Díky moc Léňa

Datum zveřejnění: 24.4.2002
Rubrika: Duchovní život
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Mám velmi staré prarodiče(devadesát let) a jsou ještě poměrně čilí a zajímají se o dění ve světě, hodně čtou a mají bystrý úsudek. Nikdy nebyli praktikujícími křesťany a ke katolické círvi měli mnoho výhrad. Nyní už se ostré antipatie otupily. Poslouchají bohoslužby každou neděli na stanici "Praha". Ale přesto nemají zájem o život v Církvi(svátosti). Bojím se, aby neumřeli nesmířeni s Bohem. Už vícekrát měli "na kahánku". Už jsem zkoušel s nimi mluvit o svátosti pomazání nemocných, ale říkají "až někdy později". Jsem s nimi v kontaktu max.4x do roka. Co mohu pro jejich spásu maximálně udělat? Posílám jim letáčky, mluvím s nimi o spáse, modlím se za ně.Je nutné, aby přijali svátost pomazání nemocných nebo stačí se modlit ze jejich spásu, např. korunku k Božímu milosrdenství?

Datum zveřejnění: 23.1.2002
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Dobrý den, pro svou kamarádku potřebuji (do referátu) informace týkající se Francisca Castelló (Aleu). Stačilo by i nasměrování, kde lze něco o tomto člověku najít. Hledal jsem již na mnoha stránkách ale bezvýsledně. Děkuji

Datum zveřejnění: 2.4.2008
Rubrika: Věrouka, Katolická církev a církve
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Chtěl bych se zeptat na možnosti mít Bibli v mobilu nebo v PDA a MDA. A jak je to s použitelností ekumenických překladů?

Datum zveřejnění: 29.3.2008
Rubrika: Liturgika
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Dobrý den, chtěl bych se zeptat proč je letos slavnost Zvěstování Páně (25. 3.) přeložena na pondělí 31. 3. Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 18.3.2002
Rubrika: Duchovní život
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Je špatné pokušení(je to hřích),když jsou velmi rouhavá,ale rozhodně s nimi nesouhlasím?Jak se pokušením mám bránit?


Datum zveřejnění: 5.4.2007
Rubrika: Biblistika, Liturgika, Katolická církev a církve, Církevní právo
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Dobrý den, můj dotaz se týká přijímání svátostin. Zajímalo by mě, zda jako katechumenka mohu přijmout popelec. Vzhledem k dnešnímu datu je tato otázka pro praxi tohoto roku již bezpředmětná, ale ve společenství o této otázce debatujeme a zůstává pro nás stále nezodpovězená. A jak je to s požehnanými pokrmy o velikonocích? Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 10.5.2007
Rubrika: Liturgika, Duchovní život
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Zanedlouho mám přistoupit k svátosti biřmování a chtěl bych se zeptat, podle čeho je nejlepší zvolit biřmovací jméno. Např. podle života daného svatého?

Datum zveřejnění: 24.4.2007
Rubrika: Etika a morálka, Katolická církev a církve, Ostatní
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Je nějaká možnost odjet pracovat do rozvojových zemí (včetně východní a jižní Evropy) jako dobrovolník? Prostě jen tak, sebrat se a na půl roku s nějakou křesťanskou dobročinnou organizací odjet pomáhat nejmenším z nejmenších. Prosím o kontakty. Na koho se mohu obrátit?
Děkuji.

Datum zveřejnění: 15.2.2006
Rubrika: Biblistika, Katolická církev a církve
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Zajímalo by mě, zda a kdy bude k dispozici česká verze Kompendia katechismu katolické církve. V jiných cizích jazycích (včetně např. polštiny) už je vydána, ale zatím jsem neslyšel nic o českém překladu. Myslím že zvlášť v naší zemi by bylo toto vydání velmi smysluplné a potřebné.

Datum zveřejnění: 23.6.2006
Rubrika: Biblistika
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné, aby nepokřtěný člověk dosáhl spasení. děkuji za odpověd

Datum zveřejnění: 10.3.2006
Rubrika: Věrouka, Ostatní
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Chtěla jsem se vás zeptat, jestli je nějak přesně dané místo pohřbení Panny Marie. Kristův hrob se nachází v Jeruzalémě, kde byl vystavěn chrám Božího hrobu, ale co hrob Panny Marie – je na to jednoznačný názor, kde by se hrob mohl nacházet? Někde se uvádí, že mohl být též v Jeruzalémě, někde naopak v Efezu, kde pobývala ke konci života. Někdo naopak jejím nanebevzetím ukazuje, že žádný hrob mít nemohla.
A podobně jako se stavěly nápodoby Božího hrobu či Svatých schodů, objevovalo se (v případě jejího existujícího hrobu) i kopírování stavby tohoto druhu?

Datum zveřejnění: 26.10.2001
Rubrika: Liturgika
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Zajímalo by me, zda-li se pri knežském svecení slibuje celibát. Prípadne, jak je tento slib formulován?

Datum zveřejnění: 14.1.2002
Rubrika: Ostatní
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Ráda bych věnovala kus svého srdce a času vězňům formou dopisování si s nimi. Kdysi jsem o tom někde četla, snad v Katolickém týdeníku, nyní však marně pátrám po kontaktu. Můžete poradit? Možná by to zajímalo také ostatní. Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 30.9.2001
Rubrika: Liturgika
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Dobry den, zajimalo by me, proc neprijimame na msi i krev Panovu - vino. Vzdyt se o tom mluvi i behem mse - "toto je moje krev , ktera se proleva za vas na odpusteni hrichu. Toto je smlouva nova a vecna, to konejte na mou pamatku." Proc prijimame pouze Panovo telo ? Proc se knezi s nami nepodeli ?

Datum zveřejnění: 23.9.2001
Rubrika: Církevní právo
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Zajimalo by me, proc vlastne v katolicke cirkvi zena nemuze zustat knezem (na rozdil od jinych cirkvi). Je o tom zminka nekde v Bibli? Proc taky jenom katolicti knezi dodrzuji celibat?

Datum zveřejnění: 22.9.2001
Rubrika: Katolická církev a církve, Partnerské vztahy a manželství, Církevní právo
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Zajímalo by mne, jak se církev staví ke vztahu katolíka a evangeličky? A případně jaké podmínky si klade katolická církev pro "požehnání" církevní svatby, která by se odehrávala v katolickém kostele? Předpokládám, že "evangelický svatební obřad" by nebyl u katolíka v jeho vlastní církvi uznán, je to tak? Díky. Fanda

Datum zveřejnění: 15.9.2001
Rubrika: Biblistika
Datum poslední reakce: .. :
Otázka:
Vážení Otcové,

nevím si rady s následujícím názorem: "Bůh je nejvíce milosrdný a milostivý a zároveń se celá řada lidí narodila do mírně řečeno neutěšených podmínek a rodinných vztahů. Mnoho lidí je od nejútlejšího věku vystavováno fyzickému či psychickému násilí nebo zneužívání. Tito lidé dostali něco o co nežádali, co nemohli odmítnout tak, jako můžeme odmítnout například dědictví, něco o čem se tiše předpokládá, že se za to má děkovat - život. Pokud takovíto lidé přijdou do kostela nebo kontaktují věřící, je jim Bůh předkládán jako někdo, kdo zejména soudí a trestá za nedodržování příkazů, které člověk ze své nedokonalé podstaty ani plně dodržovat nemůže, tj. jako by byl trestán pes za to, že si nemůže pomoci a stále štěká nebo nováček na vojně za to, že opravdu nevyčistil za pět minut celou chodbu zubním kartáčkem.
Co tedy říci na názor: "Já jsem žít nechtěl, podmínky do kterých jsem se narodil jsem si nezvolil. Když už se to ale stalo, budu se snažit pokud možno druhým prospívat a co nejméně škodit. Co se mnou Bůh provede po mé smrti je Jeho rozhodnutí, On stanovil všechna pravidla, rozhoduje, tedy asi nese i odpovědnost, přinejmenším před sebou samým. Jak napsal Saint-Exupery v knize Malý princ, člověk je odpovědný za toho koho si ochočí (cituji zpaměti) - Bůh si lidi "ochočil", je psáno, že svět je v Boží ruce. Kdyby kdokoli z nás měl možnost zabránit násilí, páchanému na dětech, jiných lidem nebo jen na zvířatech a neučinil by tak, vystavuje se pokud ne trestnímu stíhání, pak přinejmenším morálnímu odsouzení - Bůh je všemohoucí, já si Ho soudit netroufám. Jenom si myslím, že když vidí co lidé dokázali napáchat, je mu hodně smutno.

20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1121-1140  1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář