katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Kde se nejvíce diskutuje...

Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 18.1.2002
Rubrika: Liturgika, Partnerské vztahy a manželství
Počet reakcí: 5
Otázka:
Chtela bych se prosim zeptat na uzavreni snatku v kostele - co je treba zaridit apod. Snoubenec neni krteny, ja jsem krtena avsak u svateho prijimani ani u zpovedi jsem nebyla - je to nutne? Slysela jsem ze je mozne mit "zkracenou" svatbu bez mse, to bude asi v tomto pripade vhodnejsi-jake jsou tedy podminky? pry je take nutne chodit predtim asi 2 mesice na nejaka sezeni do kostela? co se tam povida a musime se tam pred tim prihlasit, popr. prinest nejake doklady? Dale se chci zeptat na veskere poplatky spojene s touto svatbou. Predem dekuji za odpoved.

Datum zveřejnění: 20.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 5
Otázka:
Všiml jsem si, že v poslední době, zvláště v Německu vychází poměrně velké množství knih, tvářících se buď jako historická beletrie, nebo beletrie s historickým pozadím. Snad nejznámějším představitelem je spisovatel Philip Vanderberg. Jedno je však těmto knihám společné - snaží se dokázat, že křesťanství stojí na lživých základech, Ježíš byl obyčejný člověk, který sám měl děti a že katolická církev tají různé dokumenty, jež jí nejsou vhod. Je to nějaký moderní trend, organizovaná skupina proti křesťanství?

Datum zveřejnění: 13.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 5
Otázka:
Jak ovlivňuje křeťanství život lidí ?
Prosím odpověste velmi rychle a prosím poměrně stručně mockrát děkuji.

Datum zveřejnění: 6.11.2001
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: 5
Otázka:
Mam otazku ohledne svateho prijmani,nebo chcete-li eucharistie.Samozrejme za splneni obvyklych pominek,jako je byt v milosti posvedcujici a dodrzeni eucharistickeho postu.Mohu pistoupit k svatemu prijmani,jsem-li pritomna v jeden den podruhe na msi svate,ale ne vlastni vinou na te druhe nemohu byt byt ucastna cele litugi?Docela me to trapi, protoze se mi nekdy podari jit vecer drive ze skoly, stavim se cestou na msi,a protoze jsem prijmala uz rano,nemam k tomu odvahu.Dekuji za odpoved.Pavlina

Datum zveřejnění: 13.10.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 5
Otázka:
Dobry den,rada bych se zeptala na Vas nazor na provozovani Tai chi. Jako cviceni se mi libi, ale nevim, jestli nema nejake "nezdrave" propojeni napr. s ruznymi vychodnimi nabozenstvimi atp.
Dekuji.

Datum zveřejnění: 1.10.2001
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 5
Otázka:
Proc vsemohouci a vsevedouci Buh stvoril nas ubohe lidi, veda pritom, ze zhresime, a ze se bude muset za nas sam obetovat? Odkud se vlastne vzalo zlo? Na zacatku prece stoji Buh=Laska, jak se tedy laska sama od sebe muze promenit v nenavist?

Datum zveřejnění: 22.9.2001
Rubrika: Partnerské vztahy a manželství
Počet reakcí: 5
Otázka:
Mám na vás otázku.Seznámil jsem se z dívkou která je o 14let mladší než já.Mě je 30 a jí skoro 17let.Jsem její první kluk,myslím tím ve všem.Mám ji moc rád a ona mě taky,jsme spolu 3 měsíce a pořád je to hezčí a hezčí,ale moc se bojím,že se něco může stát.Její rodiče nevědi kolik mi je,(vypadám mladší)ale chodím k nim a znají mě.Ona o mě ví všechno a nevadí ji to.Napište mi prosím jestli to má smysl. Díky R.

Datum zveřejnění: 21.9.2001
Rubrika: Církevní právo
Počet reakcí: 5
Otázka:
Když jako římskokatolický věřící při náhodné návštěvě neřímskokatolické bohoslužby (např. starokatolické) zjistím, že se ji aktivně účastní oficiální římskokatolický kněz a aktivně při ní intercelebruje a praktikuje intercommunio, což je v rozporu s platným CIC, mám povinnost to ohlásit příslušnému ordináři nebo si to nechat pro sebe? Připadá mi, že nás obyčejné římskokatolíky CIC konkrétně v tomto případě zbytečně nutí k "bonzování", aniž by se páchalo zlo.

Datum zveřejnění: 10.9.2001
Rubrika: Katolická církev a církve
Počet reakcí: 5
Otázka:
Máme být jako katolíci otevření všem lidem nebo uzavřená komunita sama pro sebe? Když otevřená, tak proč... proč jako věřící se máme stýkat jen s věřícími kamarády? Proč pěvecký sbor našeho města nemůže zpívat v našem kostele, protože nevědí, co zpívají, nejsou věřící. Proč si máme budoucí partnery pro život hledat jen mezi věřícími? Když kolikrát jde o člověka, který žije životem, kterým by mnohé věřící strčil do kapsy? Bojíte se, že by nás svou bezvěrou nakazili? Ale to stejné riziko číhá i na ně. My zase svou vírou můžem "nakazit" je. Ježíš nechodil jen mezi své. Měl ovečky všude. Tak i my bychom naopak měli razit mezi lidi, mezi nevěřící i věřící z jiných církví. Razit, motat se mezi nimi, aby o nás denně zakopávali. My nejsme sůl, co by měla zůstat pěkně v teple solničky a bát se, že když bude smíchána s pokrmem, ztratí svou chuť!

Datum zveřejnění: 21.5.2001
Rubrika: Katolická církev a církve
Počet reakcí: 5
Otázka:
Znovu Vás zdravím a děkuji za odpověď na mou otázku týkající se misií v Indii. Chtěla bych jen dodat, proč si myslím, že je pro českého občana dobré, aby jel na misie. Myslím, že v naší zemi spousta lidí naříká, jak se máme špatně a jak jsme na tom zle, ale problém je v tom, že se srovnáváme s blahobytnějšími zeměmi, a ne s těmi chudšími. Chtěla bych strávit rok v zemi, kde lidé žijí v chudobě a bídě a kde se i střetává vícero náboženství, jednak proto, že si mnyslím, že to těm lidem trošku dlužím, něco pro ně udělat, a taky, abych si konečně uvědomila, jakou výsadu mi Bůh dal, že žiji právě v této zemi. Já neodmítám nutnost evangelizace v České republice, ale myslím, že se člověku hodně změní pohled na život, když pozná `jiný svět`. Co si o tom myslíte Vy?

Datum zveřejnění: 3.4.2001
Rubrika: Katolická církev a církve, Partnerské vztahy a manželství
Počet reakcí: 5
Otázka:
zajímalo by me, kdyz holka - katolicka chodi s klukem např evngelikem, jak se diva katolicka cirkev na pripadny snatek. je-li to mozne a za jakych podminek.predem dekuji Dagmar

Datum zveřejnění: 1.3.2010
Rubrika: Liturgika, Ostatní
Počet reakcí: 4
Otázka:
Zajímalo by mne, proč se Zelenému čtvrtku říká Zelený čtvrtek.

Datum zveřejnění: 17.3.2009
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: 4
Otázka:
Dobrý den,mám problém se sv.příjmáním...prostě nechápu,proč k němu mám chodit,když Bůh je všude přítomen...co se změní,když k příjmání přistoupím?

Datum zveřejnění: 6.5.2008
Rubrika: Věrouka, Duchovní život
Počet reakcí: 4
Otázka:
Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, kde v Bibli najdu napsáno o zpovědi, jak často k ní přistupovat, a proč je u zpovědi nutná přítomnost prostředníka (p. faráře). Děkuji

Datum zveřejnění: 17.4.2008
Rubrika: Liturgika, Katolická církev a církve, Ostatní
Počet reakcí: 4
Otázka:
Dobry den, zajimalo by me, jestli jsou nejake internetove stranky ci odkazy, kde by se clovek mohl vice dovedet o krestanske tradici a 'deni v kostele' jako napriklad, jak jste odpovidali na otazku ohledne svicnu, ... Jsem konvertita a jeste stale nemam zabehnute vsechny tyto veci a velmi me to zajima, bohuzel momentalne nejsem v Cechach, ale muzete mi doporucit i knizni tituly v jakychkoli jazycich, nejen v ceskem, dekuji za odpoved.

Datum zveřejnění: 25.7.2007
Rubrika: Katolická církev a církve, Církevní právo
Počet reakcí: 4
Otázka:
Dobrý den, chtěl bych se optat zda ve farnostech /400 farníků/musí být rady a) pastorační b) farní c) ekonomická a pokud ano jak mají být do nich vybiráni zástupci a kolik jich zhruba v každé má být?Je důvodem si stěžovat pokud nemáme přístup k zápisům z jednání těchto rad či kdyby některá z rad neexistovala?Jsem mladý a přiznám se že nemám přehled co tyto rady dělají, čím se zabyvají.Děkuji za odpovědi.

Datum zveřejnění: 4.5.2007
Rubrika: Etika a morálka, Liturgika, Partnerské vztahy a manželství, Církevní právo
Počet reakcí: 4
Otázka:
Dobrý den,
velice by mě zajímalo,mohou-li se vzít bratranec a sestřenice, kteří jsou od sebe ve vstahu, kterému se říká: „z druhého kolena“.
Někteří říkají, že to je vyloučeno, jiní zase že to už není ani rodinná příslušnost, že to nemá na nic vliv, že není co řešit.
Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 8.9.2006
Rubrika: Liturgika, Ostatní
Počet reakcí: 4
Otázka:
Kamarádka se mě ptala, odkud se vzala černá Madonna a já jsem jí nemohla podat dobré informace. Mohli byste mi, prosím, s tímto dotazem pomoci?

Datum zveřejnění: 17.2.2006
Rubrika: Etika a morálka
Počet reakcí: 4
Otázka:
Moje otázka se týká podpisové akce, která proběhla asi první týden v lednu v kostelích a byla zaměřena proti Nově a Primě (Velký bratr a Vyvolení). Má smysl taková akce, když jsou obě stanice souromé? Zmůže něco pár podpisů převážně starších občanů?

Datum zveřejnění: 16.12.2004
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: 4
Otázka:
Objevil jsem v knize Liturgika od A. Adama (str. 376), že v současné době se rorátní mše sv. mohou slavit o všech dnech adventu, ale jen do 16. prosince. Nenašel jsem však důvod. Mohli byste mi prosím toto vysvětlit?

20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   701-720  740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář