katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Kde se nejvíce diskutuje...

Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 3.1.2002
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Mohl byste napsat něco více o sekulárních řádech, jaké jsou např. podmínky vstupu, úkoly apod.?

Datum zveřejnění: 17.12.2001
Rubrika: Věrouka, Duchovní život
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
dobrý den, mohl byste mi,prosím napsat, co vlastně znamená tento úryvek z Písma? :Římanům 12,1-2 (EKUM) 12,1: Vybízím vás, bratři, pro Boží milosrdenství, abyste sami sebe přinášeli jako živou, svatou, Bohu milou oběť; to ať je vaše pravá bohoslužba. 12,2: A nepřizpůsobujte se tomuto věku, nýbrž proměňujte se obnovou své mysli, abyste mohli rozpoznat, co je vůle Boží, co je dobré, Bohu milé a dokonalé. vždyť je psáno, že Bůh nechce oběti ani dary. jak má vypadat to, když Bohu přináším sama sebe jako oběť živou a Bohu milou. děkuji za odpověď

Datum zveřejnění: 4.12.2001
Rubrika: Věrouka
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Měla bych jeden dotaz. Co to znamená spravedlnost. v písmu se o ní neustále píše. každý člověk uplatňuje svoji vlastní spravedlnost, ale tam se mluví o něčem jiném. tak např. 1. Janova 2,29 Víte-li, že on je spravedlivý, pochopte, že také každý, kdo činí spravedlnost, je z něho zrozen. 1. Janova 3,7 Dítky, ať vás nikdo neklame: Spravedlivý je ten, kdo činí spravedlnost - tak jako on je spravedlivý. 1. Janova 3,10 Podle toho lze rozeznat děti Boží a děti ďáblovy: Není z Boha, kdokoliv nečiní spravedlnost a nemiluje svého bratra. 1. Korintským 1,30 Vy však jste z Boží moci v Kristu Ježíši; on se nám stal moudrostí od Boha, spravedlností, posvěcením a vykoupením, 1. Královská 8,32 ty sám v nebesích vyslyš, zasáhni a rozsuď své služebníky; prohlaš svévolníka za svévolného a odplať mu podle jeho cesty, a prohlaš spravedlivého za spravedlivého a odměn jej podle jeho spravedlnosti. 1. Královská 10,9 Požehnán buď Hospodin, tvůj Bůh, který si tě oblíbil a dosadil tě na izraelský trůn. Protože si Hospodin zamiloval Izraele navěky, ustanovil tě králem, abys zjednával právo a spravedlnost." 1. Paralipomenon 18,14 David kraloval nad celým Izraelem a prosazoval právo a spravedlnost pro všechen svůj lid. 1. Petrova 2,24 On 'na svém těle vzal naše hříchy' na kříž, abychom zemřeli hříchům a byli živi spravedlnosti. 1. Petrova 3,14 Ale i kdybyste pro spravedlnost měli trpět, jste blahoslavení. 'Strach z nich ať vás neděsí ani nezviklá 1. Samuelova 26,23 Hospodin odplatí každému za jeho spravedlnost a věrnost. Hospodin tě dnes vydal do mých rukou, ale já jsem nechtěl na Hospodinova pomazaného vztáhnout ruku. atd. tyto a ještě mnoho dalších - celkem asi 303 odkazů my vyhledal počítač. Možná je to obsáhlá otázka. Jde mi o to najít nit, nebo nějaký pohled na ni. doufám, že jsem to specifikovala dostatečně. děkuji za odpověď a přeji hezký den Dáša p.s.prosím vas ještě, jestli byste mi mohli poslat odpověď i na e-mail.

Datum zveřejnění: 26.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda máte více informací k setkání Taize v Budapešti na konci roku. Případně na koho bych se mohla obrátit. Děkuji za odpověď

Datum zveřejnění: 15.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
V sedmém století nabídl patriarcha Sergios papeži Honoriovi svou teorii o jediné vuli Ježíše Krista. Papež s tímto názorem v dopise patriarchovi souhlasil. Z jakého duvodu nemelo rozhodnutí v této otázce povahu závazného ucení. Dekuji za odpoved.

Datum zveřejnění: 12.11.2001
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Jak poznat povolani k manzelstvi. Mluvi se pouze o znamkach povolani k duchovnimu zivotu - knez, reholnik. Muze byt i manzelstvi povolani k duchovnimu zivotu?

Datum zveřejnění: 6.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Prosím zdali by jste mi mohl odpovědět, z jakého důvodu je sv.Urban patronem vinařů, váže-li se k tomu nějaký příběh.

Datum zveřejnění: 1.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
CCo je to kabala a souvisí nějak s magií, či okultismem?

Datum zveřejnění: 1.11.2001
Rubrika: Věrouka, Etika a morálka
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Při četbě Bible nedávno ráno v metru mě napadlo, jak vysvětlit verš "... již ten, kdo se hněvá na svého bratra, bude vydán soudu", když dále v Bibli celá řada Božích lidí včetně samotného Pána Ježíše se často na bližní - hříšníky hněvali i dost tvrdě. Jako příklad z mnoha dalších uvedu tyto verše: ... odstraňte ze svého středu toho, kdo to udělal... vydejte toho člověka satanu ke zkáze těla, aby duch mohl být zachráněn v den Páně. Plemeno zmijí: Jak může být vaše řeč dobrá, když jste zlí? Váš otec je ďábel a vy chcete dělat, co on žádá.... Co tedy skutečně dle Bible znamená hněvat se na bližního, které je zapovězené, oproti tomu někoho takto velice tvrdě kárat až odsuzovat, které zde zapovězené zřejmě není ? Jak v životě poznám, kdy při setkání se s nějakým zlem či hříchem mám nastavit tvář a přenechat odplatu Bohu (viz: nezjednávejte si spravedlnost sami, má je pomsta, já odplatím, praví Pán), a kdy se mám proti zlu či hříchu takto razantně postavit, ale aby to nebylo ono zapovězené "hněvání se". Vím, že se musíme v životě spoléhat na přímé Boží vedení a vedení Duchem Svatým, ale lze to nějak konkrétně vysvětlit a postihnout i slovy ?

Datum zveřejnění: 26.10.2001
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Zajímalo by me, zda-li se pri knežském svecení slibuje celibát. Prípadne, jak je tento slib formulován?

Datum zveřejnění: 23.10.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Dobrý den, jsem svobodný katolík 36 let a rád bych se dozvěděl, jestli v Brně nebo jinde na jižní Moravě existuje společenství nezadaných věřících, které by sdružovalo nezadané ve věku např. 25 - 38 let. Ve větším kolektivu a při společných akcích mají tito lidé přece jenom větší možnost k seznámení než jenom přes inzerát, který může být skutečně během na dlouhou trať. V Čechách prý takovéto společenství existuje. Děkuji.

Datum zveřejnění: 23.10.2001
Rubrika: Věrouka
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Zajímalo by mě, zda je možné prostřednictvím internetu získat komentáře k jednotlivým knihám Písma. Snažila jsem se tyto informace získat na mně známých webech (Víra, ChristNet, Pastorace, Katolík), ale zatím se mi to nepodařilo. Děkuji

Datum zveřejnění: 22.10.2001
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Dovoluji si obrátit se na Vás s pro mne velmi důležitým dotazem: Je mi 21 let a připravuji se na brzký křest, nemohu si však vybrat jméno světce/patrona (tedy druhé - křestní jméno) - resp.: musí to být jméno ,,tzv. z kalendáře" nebo i jméno ,,cizozemské" - kamarád mi navrhoval například v Belgii časté jméno Teus, které se mi líbí, ale nevím,zda to ,,projde u našich úřadů" (zákon o matrikách, změně jména a příjmení). Můžete mi případně poradit nějaký seznam jmen světců? Předem velmi děkuji!

Datum zveřejnění: 22.10.2001
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Reaguji na otázku o podmínečném křtu. Mám stejný problém, byl jsem křtěn v bazénu, bez dokladu, ale do církve jsem nevstoupil. Nastoupil jsem do katechumenátu a budu pokřtěn pod podmínkou. Jak je to s odpuštěním hříchů? Pan farář mi bude dávat půl hodiny před křtem zpověď a poté půjdu na křest. Budou mi plně odpuštěny hříchy jako při prvním křtu? Mám stále zmatky v odpouštění hříchů.. čtu katechismus, ale je toho na mne moc.

Datum zveřejnění: 20.10.2001
Rubrika: Partnerské vztahy a manželství, Církevní právo
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Vážení, já i moje přítelkyně jsme věřící, avšak ani jeden z nás nejsme pokřtěni, ani nejsme členy žádné církve. Přesto bychom rádi uzavřeli církevní sňatek. Máme vůbec nějakou možnost, a pokud ano, co pro to máme udělat. Cítíme, že pouze sňatek před Bohem je jediné opravdové spojení muže a ženy.

Datum zveřejnění: 19.10.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Prave se nachazim na uzemi Velke Britanie.Zajimalo by me jak mohu pristoupit ke svatosti smireni jestlize moje anglictina neni dost dobra abych knezi rozumela a on me?Co mam delat?Neni nekde v Anglii nejake ceske centrum?Nebo neslouzi se nekde ceske mse sv.?Dekuji

Datum zveřejnění: 11.10.2001
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Zdravím Vás všechny!
Mám dotaz ohledne hledání místa (rádu, kongregace) kam mne chce Buh dovést. V blízké dobe je prede mnou návšteva spolecenství rádových sester. Muzete mi poradit na co dát pozor, na co se ptát, k cemu být otevrená?
Poslední dobou stále více vím co chci delat - privádet blizní k Bohu, pomáhat tem kterí hledají sebe, své já a snad casem také neco víc... Pro mne je to nádherné, i kdyz nárocné. Jen se bojím ze je to má vule, predstava... Jak poznám ze to chce skutecne Buh?
Úplne náhodou nevíte o nejakém rádu který by se zabýval evangelizací, pastorací...? Jsem v neokatechumenátní ceste a vím ze mi tenhle styl spolecenství bude chybet. Existuje rád který by zil podobným zpusobem mezi laiky?
Díky za zodpovezení otázek.
At Vám všem Pán zehná a provází Vás svou milostí.

Datum zveřejnění: 2.10.2001
Rubrika: Věrouka
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Prosím Vás o výklad k textu Písma Sv. Nového zákona Marek 4 10-12
Děkuji

Datum zveřejnění: 30.9.2001
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Dobry den, zajimalo by me, proc neprijimame na msi i krev Panovu - vino. Vzdyt se o tom mluvi i behem mse - "toto je moje krev , ktera se proleva za vas na odpusteni hrichu. Toto je smlouva nova a vecna, to konejte na mou pamatku." Proc prijimame pouze Panovo telo ? Proc se knezi s nami nepodeli ?

Datum zveřejnění: 28.9.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: žádná reakce
Otázka:
Nejdřív bych Vám chtěla sdělit, že Vaše stránky se mi velice líbí. Jsem věřící, ale ne katolička. Mám trochu obavy vstoupit do nějakého organizovaného společenství, protože mi pripadají být manipulované. Jak například vysvětlujete vypuštění pasáží o reinkarnaci papežem Justiniánem v 5. století z Nového zákona?

20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   600   620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1181-1200  1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář