katolík seznamka inzerce gyn. poradna pohlednice

Kde se nejvíce diskutuje...

Předchozí stránka   Další stránka  

Datum zveřejnění: 21.2.2007
Rubrika: Biblistika, Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je to s "přísným postem" o Popeleční středě a Velkém pátku v případě, že jsem těhotná. Díky Eva

Datum zveřejnění: 28.7.2005
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na koho se mám obrátit když bych těla záčít vest nějaký klub pro děti a mládež.S kým bych se o tom měla poradit a jestli bych měla mít nějaký kurz.
Děkuji předem za odpověď.
Přeji hezký den.

Datum zveřejnění: 13.6.2005
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Zdravím Katolíka! Chtěla bych se Vás zeptat (pokud možno více lidí z Vašeho týmu)na 2 otázky:
1. zda jste sledovali (sledujete) pořad Superstar na Nově
2. jaký máte na názor na tento pořad?
P.S.pokud je to možné zveřejněte také anketu,kolik lidí,kteří navštěvují Katolíka,sledovali tento pořad.
Děkuji za odpověd. Ajka

Datum zveřejnění: 17.3.2005
Rubrika: Věrouka
Počet reakcí: 8
Otázka:
Dobrý den, před časem jsem v knize Hovory od Bakerova jezera nalezl kapitolu o tzv. Biblickém kódu, o informomacích zakódovaných v textu Starého zákona nalezených díky počítačové analýze. Prý to před časem vzbudilo rozruch zejména v USA. U nás jsem však o tom neslyšel vůbec nic. Nakolik byly tyto informace seriózní? Existuje opravdu něco jako Kód skrytý uvnitř SZ? Děkuji za opdověď.

Datum zveřejnění: 7.1.2005
Rubrika: Biblistika, Etika a morálka, Duchovní život
Počet reakcí: 8
Otázka:
Jsou katolíci opravdu jen anebo převážně hledači náboženských zážitků? Jaké „zážitky“ katolictví nabízí? Existuje i „suchá“ víra, nesensualistická? Děkuji za odpověď.

Datum zveřejnění: 23.12.2004
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: 8
Otázka:
Dobrý den, četl jsem vaše články o původu a datování vánočních svátků, vánočního stromku a podobně. Všude se v nich hovoří o jediném vánočním datu a tedy, že datum narození Ježíše Krista bylo přesunuto na 25. prosinec (pravděpodobně z 6.ledna). Proč se tedy slaví u nás štědrý den už 24. prosince? Bere se to vánoční rozjímání 24. 12. pouze jako příprava na 25.?

Datum zveřejnění: 2.3.2004
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 8
Otázka:
Kolikrát jsem slyšel konstatování, že Bůh miluje lidi bezpodmínečně, dotaženo do důsledku se mi jeví, že ateisté jsou v tomto smyslu upřímní, a křesťané se svými prosbami, činy a rituály jaksi podlézají a vnucují se. Potíž mám se slovem bezpodmínečně, "unconditionally". Smysl mi to dává jedině tehdy, když jde o čiré děkování... Prosím o komentář k tomuto tématu, případně odkazy na další četbu. Děkuji.

Datum zveřejnění: 26.2.2004
Rubrika: Liturgika
Počet reakcí: 8
Otázka:
hezky den,shanim vsude mozne,jak se modlit ruzenec,ale nemuzu se dostat nalezu.Bylo by mozno pomoci mi? Problem je v tom,ze bych potrebovala rozepsat,co se presne kdy modli /ktera kulicka/ a taky modlitby samotne.Moc dekuji,

Datum zveřejnění: 27.8.2003
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Prosím, rádi bychom se zúčastnili setkání s papežem letos
na Slovensku. Kde je možné zjistit něco o celém programu jeho čtyřdenní návštěvy.Z Brna není do Bratislavy daleko.Děkuji!!

Datum zveřejnění: 8.7.2003
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 8
Otázka:

Moc vás zdravím
a děkuji za vaše skvělé stránky.Ale k dotazu:Když Ježíš sedí po pravici Otce, kdo sedí po jeho levici?

Datum zveřejnění: 16.4.2003
Rubrika: Věrouka
Počet reakcí: 8
Otázka:
Prosím o objasnění rozdílu mezi apoštoly a učedníky s několika příklady a o názor katolické církve na Kateřinu Emerichovou.
Děkuji.

Datum zveřejnění: 17.1.2003
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 8
Otázka:
Kdesi jsem četl, že pobožnost křížové cesty, pokud se navštíví po sobě a bez přerušení 14 zastavení, je vybavena plnomocnými odpustky. Zajímá mě, jestli je k tomu potřeba také splnit obvyklé podmínky, jestli i zde platí, že lze získat jen jeden plnomocný odpustek za den a jestli tyto odpustky mohou být přivlastněny i živým. Dále mě zajímá, jestli když získávám odpustek pro živého, on o tom musí, nebo nemusí vědět a jestli i on musí splnit obvyklé podmínky. Děkuji.

Datum zveřejnění: 16.1.2003
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: 8
Otázka:
Hezký den,
rád bych znal Váš názor na rozdíl mezi zpovědí a psychoterapií, v obojím přece lze zažít pocit odpuštění, otevření prostoru pro znovupovstání apod., protože Bůh nemá jinou šanci, než s člověkem být a rozmlouvat skrze něho samého, tzn. včetně jeho psychologické roviny. Druhá otázka s tím spojená je, proč kněží nemají povinnost projít např. dlouhodobým sebezkušenostním psychoterapeutickým výcvikem, protože i když bych snad mohl v učitém smyslu chápat rozdíl mezi knězem a terapeutem (myšleno ve zpovědi, nehovořím např. o eucharistii), kněz velmi výrazně s lidskou psychikou pracuje, k čemuž by měl mít nejen profesní dovednosti, ale i sebezkušenost a zralost, náhled apod. K všemu uvedenému by mohl takovýto výcvik pomoci a vše uvedené u značné části kněží postrádám.
Díky za odpověď.

Datum zveřejnění: 8.1.2003
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 8
Otázka:
Chtěl jsem se zeptat na jeden z 6ti hříchů proti Duchu Svatému, a sice na ten, který je definován jako "opovážlivé spoléhání se na Boží milosrdenství". Mohl by jste to trochu víc (podrobněji) rozvést, co se pod tím myslí ? Nejlépe v příkladech, ale prosím ne v extrémních (jako např. když si člověk bude vesele hřešit jak chce s tím že Bůh je přece milosrdný a odpustí mu), ale spíše v jemném rozlišování - tedy kdy se jedná o tento hřích a kdy už ne. Děkuji za odpověď

Datum zveřejnění: 25.10.2002
Rubrika: Etika a morálka
Počet reakcí: 8
Otázka:
Dobrý den,
chtel bych se zeptat, jak bych se mel stavet k situaci žebrání ve mestech. Jako krestan mi delá zle videt jejich utrpení na druhou stranu vím, že spoustu lidí takto pouze zneužívají lidské dobroty ve svuj prospech. Jak je mám dokázat odlišit?
Chtel bych jim pomoct, at už jen proto, že vidím nezájem ostatních. Vetšinou se nechám ovlivnit davem a jen od žebrajícího odvrátím hlavu. Jednou jsem se však odhodlal a prispel. Byl jsem v tu chvíli rád, že jsem mu pomohl. Vím, že to nebylo mnoho, ale cítil jsem v tu chvíli, že toto je projev lidskosti. Vždyt jen práve clovek je schopen lásky, tak proc ji nepoužívat.
Na druhou stranu mi doma ríkají, že skutecní žebráci mají zázemí a možnosti, kde se napr. najíst atd. a že tedy se jimi nemusím trápit.

S tím souvisí i otázka ohledne darování. Ježíš rekl, že dar se nesrovnává podle toho, kolik clovek dal, ale kolik mu zustalo.
Zabýval jsem se tímto dilema, když jsem se rozhodl prispet na pomoc lidem postiženým povodnemi. Zdálo se mi, že jakákoliv cástka je málo. Vím, že pokud mám následovat Ježíše, musím se vzdát majetku, naproti tomu doba vyžaduje, abych mel nejaké zabezpecení své budoucnosti.
Byl bych rád, jak se k temto otázkám stavíte.
Dekuji.


Datum zveřejnění: 26.3.2002
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: 8
Otázka:
V jednom podobenství Pán Ježíš mluví o Božím království jako o perle, kterou když jeden kupec objevil,
prodal všechno co má a koupil tu perlu. V duchu tohoto podobenství bych se chtěl zeptat asi takto:
jak mám stále více objevovat perlu křesťanství (křesťanského života), abych žil skutečným křesťanským
životem stále méně z povinnosti, sebepřekonávání atd. a stále více z jakési "přirozené" touhy a s radostí ?
Jak být stále více křesťanem ze srdce (a ne jen z rozumu) ? Jak si celé křesťanství uvědomit (pochopit jej),
aby to nebylo něco k čemu se utíkám až v těžkých chvílích popř. když se to hodí mým (sobeckým) zájmům ?

Datum zveřejnění: 13.3.2002
Rubrika: Biblistika
Počet reakcí: 8
Otázka:
Za papeže Evžena IV. probehl koncil ve Florencii. Došlo na nem k vyrovnání s Jakobity. V dekretu "Decretum pro Jacobitis" stálo toto tvrzení: "(Svatá rímská církev) pevne verí,vyznává a zvestuje, že nedojde života vecného nikdo mimo církev, ani pohan, ani žid, ani neverící, ani nikdo odpadlý od jednoty; spíše propadne vecnému ohni..., jestliže se k ní ješte pred smrtí neprikne." Jde o doslovný výklad tvrzení: "Mimo církev není spásy." Tento výklad je ovšem chybný(Vat. koncil). Papež Evžen IV. však tento výklad schválil. Jak chápat tuto událost v souvislosti s papežskou neomilností? Dekuji za odpoved.

Datum zveřejnění: 12.2.2002
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Chtěl bych znát zkušenosti, zda jste se setkali nebo jak hodnotíte to,že kněz z při kázání v kostele hovoří o nutnosti ( povinnosti) správného křesťana posílat dítě do Církevní školy ?

Datum zveřejnění: 11.12.2001
Rubrika: Duchovní život
Počet reakcí: 8
Otázka:
¨Dobrý den. Možná je to dotaz triviální, ale já sama si s ním už delší dobu nevím rady. Přemýšlím nad tím, proč je v lidech, v nás všech, ve mě tolik sobeckosti a jestli s tím jde něco dělat a když tak co. Možná bych tu odpověď měla hledat u Boha (jsem věřící), ale nějak ji nenacházím. Nebo ji mám hledat v sobě? Chtěla bych v tom cosi změnit. Tereza

Datum zveřejnění: 28.11.2001
Rubrika: Ostatní
Počet reakcí: 8
Otázka:
Proč česká římskokatolická církev zvláště po tak významných hodnostářích, jako jsou biskupové, nepožaduje negativní lustrační osvědčení? Jaké je to pak ozdravné poselství pro sekulární společnost, když je jmenován biskup, jehož jméno figurovalo na seznamu StB a tento se dokonce přizná, že spolupráci podepsal, ale nikomu neuškodil (morální vina - trestněprávně nepostižitelná- však podle mne zůstává). Podle mne se nikdo z kněží římskokatolické církve v ČR nikdy veřejně neomluvil za to, že s StB - byť pasivně - spolupracoval a neodstoupil poté z výkonu významných funkcí v této církvi. Když to tedy nejde dobrovolně, proč to alespoň nenařídit jako povinnost (myslím předložení negativního lustračního osvědčení zvláště těch, se kterými se počítá pro výkon nějakých důležitějších funkcí v této církvi)?

20   40   60   80   100   120   140   160   180   200   220   240   260   280   300   320   340   360   380   400   420   440   460   480   500   520   540   560   580   581-600  620   640   660   680   700   720   740   760   780   800   820   840   860   880   900   920   940   960   980   1000   1020   1040   1060   1080   1100   1120   1140   1160   1180   1200   1220   1240   1260  



Zpět na otázky
  

  

   Rádio Proglas

   Víra na Internetu

   Pastorace.cz

   Krestanstvi.cz

   Pastorační středisko brněnské diecéze

   Informační kontaktní centrum

   Česká sekce Vatikánského rozhlasu

   SIGNALY.CZ: Nástěnka akcí, chat, stránky pro mládež

   IN! - Dívčí svět

   On-line breviář